Ενημέρωση για τι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων

Αγαπητοί γονείς,

Ο Σύλλογος μας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα  τελευταία  δημοσιεύματα που έχουν να  κάνουν με τα κτιριακά προβλήματα  των σχολείων στο Βύρωνα.

Όλο  το τελευταίο διάστημα έχουμε παρακολουθήσει το θέμα από κοντά ενεργά.  Ο Σύλλογος μας ήταν παρών στη  σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, την Κυριακή 19/03/2023, (για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σε αυτή θέσαμε συγκεκριμένα προβλήματα που έχουμε καταγράψει  και αφορούν το σχολείο μας  ενώ για πολλά από αυτά έχουμε απευθυνθεί  στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη συνέχεια δώσαμε το παρών στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Μαρτίου  στην οποία με αφορμή  το πρόβλημα που έχει  προκύψει με το 1ο Λύκειο Βύρωνα (Περισσότερα εδώ & εδώ)  έγινε εκτενής συζήτηση  για την ανάγκη ουσιαστικών προσεισμικών ελέγχων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Με ιδιαίτερη ανησυχία τις προηγούμενες ημέρες διαβάσαμε  σε σχετική ενημέρωση  από την Ένωση  Γονέων Βύρωνα  ότι το 1ο  και το 6ο  Δημοτικό Βύρωνα δεν «πέρασαν» τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε πριν από μήνες (περισσότερα εδώ), ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί  ακόμα ο παραγγελθείς δευτεροβάθμιος έλεγχος.

Εκφράζοντα στην ανησυχία μας ο Σύλλογος  μας αποφάσισε να στείλει σχετικό ερώτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου ζητώντας αναλυτική  και υπεύθυνη  ενημέρωση  όπως επίσης  να πραγματοποιηθεί άμεσα ο δευτεροβάθμιός έλεγχος, αφού είναι ένα θέμα που μας αφορά άμεσα με δεδομένο ότι με  το 6ο Δημοτικό Βύρωνα γειτνιάζουμε και μοιραζόμαστε το  ίδιο προαύλιο. Παράλληλα  ζητάμε να  υπάρξει  άμεσα συνάντηση  των αρμόδιων υπηρεσιών με το Σχολικό Συμβούλιο του  7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα , όπου θα καταγραφούν οι αναγκαίες  συντηρήσεις  και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των μαθητών  και των δασκάλων, πέρα των προσεισμικών ελέγχων. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε  το σχετικό έγγραφο για το οποίο έχουμε προχωρήσει και στη συγκέντρωση  υπογραφών. Όποιοι  επιθυμούν να υπογράψουν μπορούν και αύριο το πρωί 4/4/2023 κατά την είσοδο των μαθητών στο σχολείο.

Με εκτίμηση,

 

Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

7ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Επισυναπτόμενα: Επιστολή

Το ξέρεις πως αξίζει να το μοιραστείς! ;-)