Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/66/281) επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 77η στο νέο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας για το 2020, που κατατάσσει τις χώρες με βάση πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν οι πολίτες από τη ζωή τους. Την πρώτη θέση μεταξύ 156 χωρών καταλαμβάνει η Φινλανδία (όπως είχε επίσης συμβεί το 2018 και 2019). Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη μια ποικιλία παραμέτρων, όπως αξιολογούνται υποκειμενικά από τους πολίτες: από την υγιή ζωή, το ασφαλές περιβάλλον και τη ρύπανση έως την ύπαρξη κοινωνικών δικτύων υποστήριξης, την ελευθερία επιλογών, την κοινωνική εμπιστοσύνη και την αντίληψη για την τιμιότητα της κυβέρνησης.

Στο παρακάτω σύνδεσμό, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση της αναφοράς του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας για το 2021.

Φέτος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, χρειάζεται, πιθανόν, περισσότερο από ποτέ να αναζητούμε και να υιοθετούμε τρόπους ώστε να βιώνουμε ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μας. Σας προτείνουμε λοιπόν:

Τοπ 5 Βιβλία για την Ευτυχία

  1. Ο Δρόμος για την Ευτυχία – Jorge Bucay
  2. Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι σου – Dreis Stella
  3. Ευτυχία… Με βήματα απλά – Marci Shimoff
  4. Η Τέχνη Της Ευτυχίας – Dalai Lama
  5. Μαθήματα Ευτυχίας – Rubin Gretchen

Ζητήστε από τα Παιδιά να Ζωγραφίσουν την Ευτυχία

Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook και ανεβάστε τη ζωγραφιά!

Ευτυχία είναι...
Το ξέρεις πως αξίζει να το μοιραστείς! ;-)