Παιδεία

Παρέμβαση του Συλλόγου μας στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παιδεία

Την Δευτέρα 23/11, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας για θέματα Παιδείας. Στην τηλεδιάσκεψη κλήθηκαν, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Βύρωνα, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Βύρωνα, Διευθυντές Σχολείων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ρόζα Ιμβριώτη”, η Ζ ́ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Σύλλογος μας, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει και νωρίτερα με επιστολή στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα θέματα που απασχολούν όλους μας, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, του Σχολείου μας και αφορούν:

  • τις ελλείψεις σε εξοπλισμό για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης,
  • την μη πραγματοποίηση προληπτικών τεστ covid στα σχολεία ή όταν υπάρχει κρούσμα στενή επαφή του παιδιού, για την μεγαλύτερη δυνατή μείωση της διασποράς και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων
  • την αποσυμφόρηση του σχολικού μας συγκροτήματος μετά την παραχώρηση 2 τάξεων για την λειτουργία νηπιαγωγείου στο 6ο Δημοτικό σχολείο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η 2χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (προνήπιο και νήπιο) .
  • των τεχνικών θεμάτων προς επίλυση που υπάρχουν στο κτίριο μας.

Τα περισσότερα θέματα που τέθηκαν από τον Σύλλογό μας και πολλά από αυτά που αφορούν συνολικά τα σχολεία του Δήμου μας, δεν απαντήθηκαν με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τα περισσότερα θα μεταφερθούν προς λύση στην κεντρική Διοίκηση.

Κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, υιοθετήθηκε κοινό ψήφισμα το οποίο είχε προταθεί από την Ένωση Γονέων Βύρωνα καθώς και τον Σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», το οποίο μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Link και το οποίο θα αποσταλεί προς το αρμόδιο Υπουργείο.

https://bit.ly/3jWGhQc

Ως Σύλλογος, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας με συνεχή επικοινωνία και παρέμβαση προς τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς προς επίλυση των προβλημάτων.

Αναμένουμε κι από σας τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας.

Το ξέρεις πως αξίζει να το μοιραστείς! ;-)