online εκπαίδευση

Σχετικά με τις προκλήσεις- προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε με την έναρξη της τηλε-εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος μας, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, σε κάθε συνάντηση με τη διεύθυνση του σχολείο, εκτός από τα θέματα που είχαν να κάνουν με την ασφαλή λειτουργία του σχολείου έθετε το ζήτημα της ανάγκης προετοιμασίας για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των νέων μέτρων, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου, θέτοντας ερωτήματα- προβληματισμούς, προτείνοντας λύσεις και εκφράζοντας την αγωνία μας για την ανάγκη συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αν και σε καμία περίπτωση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα μέσα ώστε να παραμείνει ανοιχτή η παιδαγωγική σχέση δασκάλου-μαθητή και να προχωρήσει η εκπαιδευτική διαδικασία για όλα τα παιδιά.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ως Σύλλογος θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σταθούμε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τα παιδιά μας με προτάσεις και λύσεις.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σε διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα σε πολλές οικογένειες, ειδικά όταν θα πρέπει ταυτόχρονα πάνω από δυο μέλη της ίδιας οικογένειας είτε να παρακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία είτε να εργάζονται από το σπίτι, κατανοούμε ότι οι επόμενες ημέρες δεν θα είναι εύκολες. θα μας φέρουν αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις.

Για αυτό είναι σημαντικό σε συνεργασία με τους δασκάλους, με την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να καταγραφούν στην πράξη οι ελλείψεις και τα προβλήματα για να μπορέσουν να υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις.

Σας καλούμε να επικοινωνείτε προβλήματα, δυσκολίες αλλά και προτάσεις προς το Σύλλογο Γονέων στο mail μας 7odimotikovyrona@gmail.com για να μπορέσουμε από κοινού να δράσουμε.

Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους.

Το ξέρεις πως αξίζει να το μοιραστείς! ;-)